Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
28. prosince 2023 17:03
Čas čtení 0:52

Nejhorší reakce na střelbu na fakultě? Poslanec SPD obvinil školu, že takové lidi vychovává

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nejhorší reakce na střelbu na fakultě? Poslanec SPD obvinil školu, že takové lidi vychovává
Zdroj: Svoboda a přímá demokracie

Týden od tragické střelby na filozofické fakultě, kde střelec zavraždil 14 lidí, se nyní někteří snaží přenést vinu na samotné oběti.

Říká se, že mlčeti je někdy zlato. V případě poslance Jiřího Kobzy (SPD) to platí dvojnásob. Kobza totiž na svém facebookovém profilu čerstvě uvedl (a záhy zase s ostudou smazal), že střelec byl de facto produktem „inkluzivního progresivistického školství“, které podobné šílence vyrábí.

„Podle médií úspěšný absolvent FF UK, která je základnou elity progresivismu a je známá tím, že naskočí na jakoukoliv šílenost z EU (v tomto směru protesty filozofů proti klimatickým cyklům planety byly obzvláště tragikomické), sebere doma zbraně a jde vystřílet svoji školu, své kamarády a spolužáky. Není to tedy žádný konzervativní dezolát, Putinův agent či podporovatel SPD, ale špičkový produkt inkluzivního progresivistického školství,“ zamyslel se v příspěvku poslanec SPD zvolený za Prahu.

28. prosince 2023 11:37 Čas čtení 0:58 Rámy a zákazy zbraní útokům nezabrání, tvrdí expert. Je přitom prezidentem spolku podporujícího zbraně Rámy a zákazy zbraní útokům nezabrání, tvrdí expert. Je přitom prezidentem spolku podporujícího zbraně

„Otázka, která nyní vyplouvá na povrch, je, co se vlastně na FF UK učí? Jaký indoktrinační program nenávisti tam běží? Jakou roli v tom hrají neziskovky? Je snad v přípravě další střelec? Každopádně doufám, že mé děti nebude učit absolvent této instituce!“ pokračoval dále Kobza.

Po lavině kritiky poslanec následně svůj příspěvek z facebooku smazal. Bohužel pro něj už jeho vlastní „filozofické“ dílo zaznamenali ostatní, takže je nadále na sociálních sítích všem k dispozici. Server Novinky.cz následně vyzval k reakci na slova Kobzy také předsedu SPD Tomia Okamuru. Ten se zatím nevyjádřil.

Domů
Sdílet
Diskuse