Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
30. prosince 2023 11:50
Čas čtení 0:54

„Naprosto šokující.“ Poslanec SPD svým výrokem o střelbě v Praze pobouřil rektory a rektorky, kteří jeho slova odsoudili

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Rektoři a rektorky odsoudili vyjádření poslance SPD Jiřího Kobzy k útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Podle nich Kobza překročil hranice lidskosti, když na facebooku napsal, že FF UK si střelce vychovala sama.

„Česká konference rektorů považuje tento příspěvek poslance Parlamentu České republiky za naprosto šokující, překračující hranice slušnosti, morálky, dobrých mravů, ale i hranice lidskosti,“ píše ve svém prohlášení Česká konference rektorů. 

Kobza na svém facebookovém profilu uvedl, že střelec byl de facto produktem „inkluzivního progresivistického školství“. „Otázka, která nyní vyplouvá na povrch, je, co se vlastně na FF UK učí? Jaký indoktrinační program nenávisti tam běží? Jakou roli v tom hrají neziskovky? Je snad v přípravě další střelec?“ napsal. Více jsme se jeho vyjádřením zabývali zde.

28. prosince 2023 17:03 Čas čtení 0:52 Nejhorší reakce na střelbu na fakultě? Poslanec SPD obvinil školu, že takové lidi vychovává Nejhorší reakce na střelbu na fakultě? Poslanec SPD obvinil školu, že takové lidi vychovává
Jiří Kobza.
Jiří Kobza. Zdroj: Svoboda a přímá demokracie

„Poslanec Kobza účelově zneužívá situace a na svých sociálních sítích šíří nenávist a konspirace. Je smutné, jakým způsobem a kam až je schopen dojít ve své sebepropagaci, bez ohledu na to, kolik životů bylo zmařeno a kolik utrpení bylo tímto hrůzným činem způsobeno desítkám, spíše však stovkám lidí,“ pokračují rektoři a rektorky.

Česká konference rektorů dále poděkovala všem, kteří vyjadřují Filozofické fakultě UK podporu, a to jak slovně, tak činy. Ostatní vysoké školy v dopise poznamenávají, že Univerzitě Karlově nabízí své prostory, technické vybavení a vše potřebné pro to, aby FF UK mohla obnovit výuku a akademický život v letním semestru.

Domů
Sdílet
Diskuse