Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
1. ledna 2024 v 10:29
Čas čtení 1:35

První miminka roku 2024 jsou Barbora, Lara nebo Makar

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
První miminka roku 2024 jsou Barbora, Lara nebo Makar
Zdroj: Needpix/volně k užití

Rodiče dětí, které se narodí od začátku roku 2024, budou pobírat vyšší rodičovskou. Dávka se zvyšuje na 350 tisíc korun.

Prvním letošním miminkem narozeným v Praze je holčička Lara, která přišla na svět osm minut po půlnoci ve Fakultní nemocnici Bulovka. ČTK to sdělila sestra z tamního porodního sálu. Novorozeně váží 3188 gramů. První chlapec se narodil v 00:16 ve Fakultní nemocnici v Motole, dostal jméno Artur.

1. ledna 2024 v 9:10 Čas čtení 2:06 Novoroční přání ze světa politiky: Hřib si zahrál na Mrazíka, Nacher si udělal legraci sám ze sebe Novoroční přání ze světa politiky: Hřib si zahrál na Mrazíka, Nacher si udělal legraci sám ze sebe

Vůbec první v Česku přišla na svět podle posledních informací ČTK holčička v Jihomoravském kraji, která se narodila minutu po půlnoci v porodnici Nemocnice Vyškov. Dostala jméno Barbora. Její maminka má trvalé bydliště v Olomouckém kraji, oficiální titul prvního dítěte Jihomoravského kraje tak připadl děvčátku, které se narodilo v 01:45 v porodnici na Obilním trhu v Brně.

A co další kraje?

Jihočeský kraj

Prvním letošním dítětem narozeným v jihočeských nemocnicích je Amálie z Písku. Maminka Karolína Voráčková ji na svět přivedla 53 minut po půlnoci. Holčička měří 50 centimetrů a váží 3550 gramů. Druhým letošním jihočeským miminkem je Ellen, která se narodila ve 02:17 v Jindřichově Hradci. ČTK to sdělila mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Kateřina Koželuhová.

30. prosince 2023 v 18:00 Čas čtení 1:49 Nejhorší módní trendy, za kterými chceme udělat v roce 2024 tlustou čáru Nejhorší módní trendy, za kterými chceme udělat v roce 2024 tlustou čáru

Středočeský kraj

Ve středních Čechách se letos narodilo první dítě v nemocnici v Rakovníku. Hanna přišla na svět v 00:41 a vážila 2860 gramů. První chlapec, Tobiáš, se narodil o tři minuty později v nemocnici v Kolíně. Další děti se narodily v Příbrami, Hořovicích a Mladé Boleslavi, zjistila ČTK od personálu nemocnic.

dítě, miminko
Zdroj: Pixahive/volně k užití

Ústecký kraj

Prvním letošním miminkem v Ústeckém kraji je Eliška. Narodila se ve 03:38 v litoměřické nemocnici mamince Janě Brázdové z Křešic na Litoměřicku. Vážila 3450 gramů a měřila 53 centimetrů. ČTK o tom informovala Petra Roubíčková, mluvčí společnosti Krajská zdravotní.

Vysočina

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích na Vysočině je chlapec, kterého rodiče pojmenovali Makar. Narodil se 14 minut po půlnoci v Pelhřimově. Vážil 3800 gramů. První dítě nového roku se narodilo i v Nemocnici Jihlava. Chlapec, jehož jméno nemocnice nesdělila, přišel na svět krátce před 04:00.

Liberecký kraj

Prvním letošním miminkem v Libereckém kraji je Filip. Narodil se v 00:33 v porodnici nemocnice v Jablonci nad Nisou, váží 3055 gramů. ČTK o tom informovala mluvčí nemocnice Jana Luňáková.

29. prosince 2023 v 7:00 Čas čtení 4:53 Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít? Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít?

Zlínský kraj

Prvním letošním dítětem narozeným v nemocnicích ve Zlínském kraji je chlapec Mateo. Na svět přišel v porodnici v Uherském Hradišti v 00:36. Po porodu vážil 3180 gramů.

Pardubický kraj

Prvním dítětem roku 2024 narozeným v Pardubickém kraji je chlapec Vilém Faltus. Narodil se dnes v 01:08 v porodnici Chrudimské nemocnice. ČTK to sdělil Josef Ženatý z oddělení komunikace společnosti Nemocnice Pardubického kraje.

Domů
Sdílet
Diskuse