Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. ledna 2024 12:36
Čas čtení 0:45

Je rozhodnuto. Česká fotbalová reprezentace má nového trenéra

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Je rozhodnuto. Česká fotbalová reprezentace má nového trenéra
Zdroj: Profimedia

Haška jednomyslně schválil Výkonný výbor FAČR na mimořádném čtvrtečním jednání.

„Šedesátiletý Hašek patřil mezi favority od samého začátku výběru nového reprezentačního trenéra. Předchozí kouč Jaroslav Šilhavý rezignoval v listopadu po úspěšné kvalifikaci na Euro 2024 v Německu. Právě úspěch na kontinentálním mistrovství bude pro nadcházejícího kouče stěžejním cílem,“ informoval web Sport.cz.

Informaci pak ve čtvrtek po poledni potvrdil na tiskové konferenci i Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky.

Anketa:
Líbí se ti volba nového kouče české fotbalové reprezentace?
Ano.
Ne.
Ano.
57 %
Ne.
43 %

Ivan Hašek se na reprezentační lavičce objevil při krátkodobé misi a čtyřech zápasech na podzim roku 2009, kdy už nedokázal zachránit špatně se vyvíjející situaci v boji o postup na MS v roce 2010. Během kariéry zářil také jako kapitán národního týmu i pražské Sparty –⁠ dvakrát coby Fotbalista roku –⁠, s níž slavil osm ligových titulů a kde v roce 2009 započal dalšími dvěma ligovými primáty i trenérskou kariéru. V letech 2009–2011 působil také jako předseda FAČR, trenérské zkušenosti má i z francouzské nejvyšší soutěže, SAE a Kataru.

Otazník podle Sportu.cz visí kolem pozice manažera reprezentace. Nabídku odmítl Pavel Nedvěd. „Někdejší kapitán národního mužstva a držitel Zlatého míče z roku 2003 uvedl, že si po mnoha letech mimo republiku není jist, zda by v této chvíli mohl českému fotbalu pomoci,“ doplnil server.

Domů
Sdílet
Diskuse