Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Marek Pros TASR
9. ledna 2024 8:01
Čas čtení 0:51

„Nepotřebujeme se připravovat na válku, ale stavět silnice.“ Schillerová šokovala výrokem o armádě. Kolaborace, kritizují lidé

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Nepotřebujeme se připravovat na válku, ale stavět silnice.“ Schillerová šokovala výrokem o armádě. Kolaborace, kritizují lidé
Zdroj: Úřad vlády ČR

My chceme žít v míru, tvrdí Alena Schillerová.

Bývalá ministryně financí a poslankyně ANO v podcastu Čestmíra Strakatého na serveru CzechCrunch řekla, že nechápe investice do armády.

„To nejsou ty investice do tanků, které nás někam posunou. Nebo do nějakých střel. My potřebujeme investovat do dopravní infrastruktury. Určitě ne být připraveni na válku, jak říká šéf generálního štábu,“ řekla Alena Schillerová mimo jiné.

Poslankyně tvrdí, že se nechce připravovat na válku, ale chce žít v míru.

 
Na sociálních sítích za svá slova schytala kritiku. „Průzračná kolaborace s Putinovým zločinným spolčením, nic jinýho,“ napsal například Jiří Paděvěd, spisovatel a ředitel nakladatelství Academia.

17. července 2023 6:00 Čas čtení 4:18 Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet

První dáma Ukrajiny Olena Zelenská v pondělí mimochodem prohlásila, že Rusko svými útoky po celé Ukrajině „dělá z lidí bezdomovce“ a že tuto válečnou realitu lze podle ní „změnit pouze zbraněmi“.

„V toto nejchladnější zimní ráno nepřítel udělal z lidí bezdomovce. Ruské ostřelování poškodilo domy a infrastrukturu v Charkovské, Dněpropetrovské, Záporožské a Chmelnické oblasti. Jsou mrtví a zranění, včetně dětí. Změnit to mohou jen zbraně,“ napsala Zelenská na sociální síti X.

Domů
Sdílet
Diskuse