Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
11. ledna 2024 8:00
Čas čtení 0:29

Velký český řetězec přestane prodávat vejce z klecových chovů. Čím je nahradí?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velký český řetězec přestane prodávat vejce z klecových chovů. Čím je nahradí?
Zdroj: Státní veterinární správa ČR

Obchodní řetězec Billa jako první v Česku od ledna vyřadil ze své nabídky vejce pocházející z klecových chovů. Zákazníci už v supermarketech narazí pouze na vejce z podestýlkových, volných nebo ekologických chovů.

Cílem rozhodnutí je nabídnout zákazníkům kvalitnější vejce a přispět k zajištění důstojnějších podmínek pro hospodářská zvířata. Řetězec tak pokračuje ve své strategii přispívat k lepším podmínkám zvířat. V následujících letech také plánuje odstranit vejce pocházející z klecových chovů z výrobků svých privátních značek. 

„Jsme prvním maloobchodním řetězcem v Česku, který neprodává vejce z klecových chovů. Pokračujeme tím v sérii několikerých opatření a iniciativ, které jsme si vytyčili jako udržitelné cíle ve férovém přístupu ke zvířatům,“ říká generální ředitel řetězce Billa Liam Casey.

Vejce pocházející od slepic, které žijí v důstojnějších podmínkách, se vyznačují především svojí kvalitou. Obsahují totiž více bílkovin a vitamínů, naopak v nich najdeme méně vody. Rozdíl pro zákazníka spočívá především v plnější chuti, žlutější barvě či vůni připomínající bílkoviny. 

Domů
Sdílet
Diskuse