Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. ledna 2024 12:52
Čas čtení 0:57

Ministr Blažek se vyjádřil k případu podmínky za znásilňování dívky, resort vše prověřuje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ministr Blažek se vyjádřil k případu podmínky za znásilňování dívky, resort vše prověřuje
Zdroj: Úrad vlády ČR

Případ, který v minulých dnech vyvolal obrovskou vlnu nevole, prověřuje i ministerstvo spravedlnosti.

Nedávno jsme tě informovali o rozsudku okresního soudu, který zvedá ze židle odborníky i laickou veřejnost. Případem muže, který za dlouholeté a opakované znásilňování nevlastní dcery odešel od soudu s podmínkou, se zabývá i ministerstvo spravedlnosti.

18. ledna 2024 10:56 Čas čtení 2:15 Veřejnost pobouřila podmínka pro muže, který roky znásilňoval nevlastní dceru. Dívka i její matka promluvily Veřejnost pobouřila podmínka pro muže, který roky znásilňoval nevlastní dceru. Dívka i její matka promluvily

„Ministerstvo od počátku, kdy jsme se o případu dozvěděli (11. 1. 2024), ex offo případ prověřuje. Využíváme k tomu všech našich kompetencí, zejména v rámci dohledu nad soudy. Jakmile bude případ prošetřen, bude možné zvážit další postup ve věci,“ uvedla instituce na sociální síti X.

Další informace doplnil ministr Pavel Blažek (ODS): „Dnes jsem hovořil s předsedou Krajského soudu v Brně a byl jsem ujištěn, že po doručení rozsudku soud ještě sdělí veřejnosti odůvodnění svého rozhodnutí. Jakmile ministerstvo obdrží spis, o nějž již požádalo, budu se zabývat otázkou, zda byl před soudem porušen zákon,“ uvedl Blažek a dodal, že pokud k porušení zákona opravdu došlo, může podat stížnost k Nejvyššímu soudu.

„Jinou kompetenci s ohledem na ústavní dělbu moci nemám. A bylo by velmi nevhodné, abych se před seznámením se spisem dopouštěl jakýchkoliv hodnoticích komentářů,“ doplnil a mediální zdrženlivost doporučil všem politikům, nejméně do doby, než soud sdělí veřejnosti důvody svého rozhodnutí.

Domů
Sdílet
Diskuse