Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
19. ledna 2024 14:07
Čas čtení 0:46

MAPA: Přes Václavské náměstí budou jezdit tři linky tramvají. Kdy vyjedou?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
MAPA: Přes Václavské náměstí budou jezdit tři linky tramvají. Kdy vyjedou?
Zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy/Jakub Cigler Architekti

Přes Václavské náměstí budou brzy jezdit tramvaje. Díky změnám by se měl zlepšit provoz v centru.

Na Václavském náměstí by brzy měla začít vznikat tramvajová trať, která ho spojí s Vinohradskou ulicí. Dokončení stavby je plánováno na rok 2030. Trať sníží přetížení Ječné ulice a křižovatky Karlovo náměstí, současně zlepší možnosti odklonových tras při mimořádných situacích v centru města a přispěje k růstu cestovní rychlosti tramvajové dopravy v Praze.

19. ledna 2024 12:30 Čas čtení 0:54 Konec známek? V Brně vyvinuli vysvědčení založené na slovním hodnocení, někde už ho testují Konec známek? V Brně vyvinuli vysvědčení založené na slovním hodnocení, někde už ho testují

Nová spojení vzniknou z Vodičkovy ulice do Vinohradské, z Masarykova nádraží k Muzeu, z Náměstí Republiky do středu Vršovic či z Újezdu k Českému rozhlasu.

Pro denní obsluhu nové trati jsou navrhovány tři tramvajové linky, čísla 6, 13 a 21. V nočním provozu by to byla linka číslo 95. Vyplývá to z koncepčního dokumentu Pražské integrované dopravy.

Linka 6 by byla nově vedena přes zastávku Muzeum. Na lince 13 vymění sólové vozy za soupravy a přes Muzeum bude pokračovat na Václavské náměstí k Masarykovu nádraží na Náměstí Republiky a přes Malostranskou a Pražský hrad na Malovanku. Zajistí také přímé spojení ze Strahova do centra města. V úseku Muzeum – Olšanské hřbitovy nahradí provoz linka 21.  

Václavské náměstí, tramvaje
Zdroj: Pražská integrovaná doprava
Domů
Sdílet
Diskuse