Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
20. ledna 2024 15:44
Čas čtení 0:36

Česko zasáhnou silné mrazy, teploty klesnou pod minus 12 stupňů. Kde všude platí výstraha?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko zasáhnou silné mrazy, teploty klesnou pod minus 12 stupňů. Kde všude platí výstraha?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

V noci ze soboty na neděli mohou teploty klesnout pod minus 12 stupňů, a to hlavně na severozápadě Čech. Od pondělí se pak může na dalších místech tvořit ledovka.

Výstraha před silnými mrazy je vydána pro celý Karlovarský kraj, většinu Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje a pro část Středočeského. Platí do nedělních devíti hodin ráno.

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu varují především před prochladnutím a omrznutím nechráněných částí těla. Malé děti, starší a nemocní občané by podle meteorologů měli omezit délku pobytu venku.

Pro Vysočinu, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj pak od pondělí platí výstraha před mrznoucími srážkami s tvorbou ledovky. Ve Frýdlantském výběžku, na severní Moravě a ve Slezsku pak varují před silným větrem s nárazy 15 až 20 metrů za sekundu.

Domů
Sdílet
Diskuse