Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK
23. ledna 2024 10:36
Čas čtení 0:44

Nevíš, co studovat? V Praze začíná veletrh určený právě pro tebe

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Návštěvníci se budou moci seznámit s nabídkou více než 300 vzdělávacích institucí z Česka i zahraničí a vybírat si ze zhruba 7000 studijních oborů.

Pražský veletrh Gaudeamus otevírá v úterý 23. ledna své brány a na programu má jak přednášky vystavovatelů, tak možnost osobního setkání se zástupci a studenty jednotlivých škol. Součástí veletrhu bude i testovací centrum a poradenský servis, který dokáže studentům pomoci při volbě jejich budoucího studia a hledání vhodné školy.

22. ledna 2024 9:13 Čas čtení 1:21 eDoklady už má 100 tisíc lidí. S aplikací byly problémy, poslanec ANO si rýpl do Bartoše eDoklady už má 100 tisíc lidí. S aplikací byly problémy, poslanec ANO si rýpl do Bartoše

Návštěvu doporučují organizátoři veletrhu především studentům posledních dvou ročníků středních škol. „Návštěva studentů třetího ročníku může přímo ovlivnit například volbu maturitních předmětů a následně budoucí studium,“ vysvětlují organizátoři. Pro studenty maturitních ročníků zase akce představuje poslední možnost získat informace o nabídce pomaturitního vzdělávání před uzavřením přihlášek na vysoké školy.

gaudeamus
Zdroj: Gaudeamus / propagační materiál

Na letošním 16. ročníku veletrhu Gaudemaus bude mít zastoupení 329 univerzit, vysokých škol, fakult, vyšších odborných škol a jiných vzdělávacích institucí. Návštěvníci si budou moci vybrat z více než 7000 studijních oborů. Zájemci budou moci vybírat z nabídky studia na vzdělávacích institucích z Česka, Rakouska, Německa, Irska, Spojených arabských emirátů, Velké Británie, Belgie, Kanady, Dánska, Litvy, Nizozemí, Slovenska a Španělska.

Veletrh bude možné navštívit na výstavišti PVA Expo Praha do čtvrtka 25. ledna. Pro lepší orientaci na veletrhu si pak můžeš do telefonu stáhnout mobilní appku Gaudeamus Guide.

Domů
Sdílet
Diskuse