Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
26. ledna 2024 13:49
Čas čtení 0:43

Přes sto tisíc měsíčně a práce na dálku? Lidé v tomhle odvětví si letos výrazně finančně polepšili

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Přes sto tisíc měsíčně a práce na dálku? Lidé v tomhle odvětví si letos výrazně finančně polepšili
Zdroj: Pxhere/volně k užití

Výsledky průzkumu ukázaly, že vývojáři si letos platově polepšili. Měsíčně dostávají i 135 tisíc a více než třetina k tomu pracuje plně na dálku.

Pracovní portál StartupJobs.cz zveřejnil výsledky šetření, kterého se zúčastnilo 1422 lidí, z nichž se 354 označilo jako IT vývojář. Ti na trhu chybí a každoroční průzkum to potvrzuje. Práci má aktuálně 79,1 procenta dotázaných. Bezmála polovina z nich je ochotna přemýšlet nad novou příležitostí, přišla-li by jim zajímavá nabídka.

26. ledna 2024 7:09 Čas čtení 0:35 Známá česká firma dluží zaměstnancům přes milion. Finanční problémy údajně způsobily covid a válka Známá česká firma dluží zaměstnancům přes milion. Finanční problémy údajně způsobily covid a válka

Platová očekávání juniorních a mediorních vývojářů odpovídají očekáváním z roku 2022. Pouze lidé na seniorních pozicích by byli v roce 2023 ochotni slevit, a to téměř o 12 tisíc korun. Na pohovoru by si aktuálně řekli v průměru o 135 289 korun.

Zkušení programátoři si oproti předchozímu roku výrazně polepšili. Jejich aktuální mzda se průměrně pohybuje kolem 129 tisíc korun, tedy zhruba o 18 tisíc výše než v roce 2022.

počítač, klávesnica
Zdroj: Unsplash/Glenn Carstens-Peters/volně k užití

Typický vývojář dle dat StartupJobs pochází z Prahy, je mu mezi 26 a 35 lety (50,5 procenta), má střední školu s maturitou (39 procent) nebo magisterské vysokoškolské vzdělání (33,6 procenta) a v oboru pracuje šest a více let (39,8 procenta).

Více než třetina oslovených pracuje v režimu full-remote, čtvrtina dochází do kanceláře jednou nebo dvakrát týdně. Jen 18,1 procenta respondentů chodí do práce každý den. 

Domů
Sdílet
Diskuse