Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
27. ledna 2024 v 7:30
Čas čtení 0:33

Nejdražší MHD mají v Liberci. Ve kterých městech naopak ušetříš?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nejdražší MHD mají v Liberci. Ve kterých městech naopak ušetříš?
Zdroj: PID

Web Zdopravy.cz zveřejnil žebříček nejdražších českých měst. V těch nad 30 tisíc obyvatel srovnal ceny jízdenek v městské hromadné dopravě (MHD).

Nejhorší podmínky má dle jejich grafu pro cestující Liberec. Nedávno jízdenky zdražil a stal se tak nejdražším městem v Česku. Jednorázová jízdenka tu stojí 34 korun. Na opačném konci je Přerov, kde stojí deset korun.

Druhým nejdražším městem se stala Praha, následovaná Mostem a Litvínovem. Brno se s několika dalšími městy, třeba s Českými Budějovicemi, Olomoucí nebo Karvinou, dělí o místo deváté. Jízdenka zde stojí 20 korun. 

„Zatímco naprostá většina měst nabízí pouze krátkodobé časové jízdenky, hlavně v těch menších jsou stále v nabídce i jednorázové jízdenky na jednu jízdu konkrétním spojem. Ty umožňují většinou nepřestupní cestu, někdy omezenou počtem ujetých zastávek. Pokud město nabízí obě možnosti, volili jsme tu levnější,“ vysvětlil server Zdopravy.cz své měření.

V jarních měsících bude jízdenky zdražovat Hradec Králové a Pardubice. I po zdražení budou však Pardubice nabízet nejlevnější jízdenku ze všech krajských měst.

Domů
Sdílet
Diskuse