Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
26. ledna 2024 v 16:15
Čas čtení 1:11

S manželkou ne, s milenkou ano? Šéf Českých drah vyvolal svým výrokem kritiku, omluvil se

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
S manželkou ne, s milenkou ano? Šéf Českých drah vyvolal svým výrokem kritiku, omluvil se
Zdroj: Profimedia

Šéf Českých drah se poněkud zvláštní metaforou vyjádřil k finanční situaci společnosti. Na sociálních sítích sklízí jeden kritický komentář za druhým.

V rozhovoru pro web e15 mluvil generální ředitel a předseda představenstva Českých drah Michal Krapinec o soudních sporech, pokutách a dluzích, se kterými se dopravce potýká.

„Letošní rok bude bezpochyby výjimečný v tom, jak moc se dráhy zadluží. Souvisí to s rekordně vysokými investicemi,“ uvedl například. Rozhovor ale v negativním slova smyslu zaujal něčím úplně jiným.

26. ledna 2024 v 10:49 Čas čtení 0:57 Soud objasnil, proč dal otčímovi podmínku. První styk prý iniciovala poškozená Soud objasnil, proč dal otčímovi podmínku. První styk prý iniciovala poškozená

„Letos musíme zaplatit 140 jednotek, které jsme objednali v minulosti. Takhle výjimečně vysoké náklady budeme mít i v příštích několika letech, protože obnovujeme vozový park. Chceme se stát z manželky zase i milenkou – aby s námi lidé nejezdili, protože musejí, ale aby s námi jezdili rádi,“ dodal.

Nevhodné přirovnání, kaje se Krapinec

K výše zmíněnému výroku o manželce a milence se zanedlouho začaly vyjadřovat osobnosti české veřejné sféry.

„Šéf Českých drah má asi nejlepší strategii pro státního dopravce, kterou jsem kdy slyšel. (...) Snad nemá manželku,“ napsal na platformě X novinář Jan Novotný.

„Možná by atraktivitě ČD prospělo, kdyby šéf nepoužíval tahle přirovnání. Tím chtěl něco vzkázat své ženě, nebo o co jde? Jinak já jsem ve skutečnosti celkem fanoušek ČD a volím je především kvůli jídelákům, ty jsou oproti konkurenci prostě top,“ okomentovala zakladatelka organizace Konsent Johanna Nejedlová.

Vyjádřila se také senátorka Adéla Šípová (Piráti) nebo novinářka Lucie Stuchlíková. „Zlepšování služeb? ❌ Výhodnější ceny? ❌ Trapně uslintaný fóry? ✅,“ napsala novinářka.

6. června 2024 v 19:18 Čas čtení 2:47 Honza řídil zásah záchranářů během vlakového neštěstí v Pardubicích. Popsal, jak vše probíhalo Honza řídil zásah záchranářů během vlakového neštěstí v Pardubicích. Popsal, jak vše probíhalo

Právě na status Lucie Stuchlíkové už reagoval i samotný Krapinec: „Když to vidím takto samostatně sepsané, musím uznat, že jde o velmi nešťastné přirovnání, které je absolutně nevhodné. Uvědomuji si to a za svou chybu se omlouvám.“

Domů
Sdílet
Diskuse