Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová
31. ledna 2024 v 12:10
Čas čtení 0:45

Známá letkyně záhadně zmizela před 87 lety. Vědci jsou nyní možná blíž k řešení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Známá letkyně záhadně zmizela před 87 lety. Vědci jsou nyní možná blíž k řešení
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Znáš příběh Amelie Earhart?

Tým průzkumníků Deep Sea Vision oznámil, že na dně oceánu nalezl něco, co připomíná model letadla Lockheed L-10 Electra. Jedná se o slavný stroj, který používala průkopnice ženského letectví Amelia Earhart během své cesty kolem světa v roce 1937, upozorňuje wsj.com.

2. června 2022 v 7:00 Čas čtení 4:52 Co se stalo Amelii Earhart? Slavná letkyně záhadně zmizela nad Tichým oceánem Co se stalo Amelii Earhart? Slavná letkyně záhadně zmizela nad Tichým oceánem

Před téměř 90 lety zmizela Earhart i se svým letadlem během velkého letu kolem světa. Během následujících desetiletí se objevily různé konspirační teorie, které se snaží vysvětlit okolnosti jejího zmizení. Nyní však badatelé narazili v hloubce 4 900 metrů na obrys, který připomíná stroj, s nímž žena letěla.

Stroj se nachází 150 kilometrů od ostrova Howland, kde Earhart a její navigátor plánovali mezipřistání, aby doplnili palivo. Zatím nebylo potvrzeno, zda se skutečně jedná o letadlo legendární letkyně. K oficiálnímu potvrzení je nutná fyzická prohlídka stroje. Pátrání po letadle zatím stálo společnost více než deset milionů eur.

Domů
Sdílet
Diskuse