Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
1. února 2024 18:30
Čas čtení 0:38

Během výluky taxíkem? České dráhy mají novou službu, dostupná je už nyní

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Během výluky taxíkem? České dráhy mají novou službu, dostupná je už nyní
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití

Od 1. února je možné během mimořádných událostí využít taxíky nejen firmy Liftago. Dráhy pak jízdu až do 1500 korun automaticky proplatí.

Společnost České dráhy (ČD) ve snaze zvýšit komfort cestujících představila nové řešení výluk. Pokud nebude cestujícím nabídnut jiný druh přepravy, budou moci využít taxislužbu. Preferované bude využití firmy Liftago, která pokrývá asi 80 procent území Česka. V oblastech, kde firma nepůsobí, si cestující mohou objednat taxi tradičním způsobem.

1. února 2024 9:35 Čas čtení 1:28 Máš problém s alkoholem? Tenhle test ti řekne, jak na tom jsi Máš problém s alkoholem? Tenhle test ti řekne, jak na tom jsi

V případě potřeby náhradní dopravy je potřeba:

  1. Kontaktovat zaměstnance ČD (průvodčí, pokladní nebo přímo Centrální zákaznický servis Českých drah), předat jim informace a kontakt a čekat na další instrukce.
  2. V případě výluky na území pokrytém firmou Liftago za tebe náhradní dopravu objedná CZS, veškeré informace pak obdržíš přímo od řidiče. V tomto případě také vyúčtování proběhne mezi Liftagem a ČD, takže není potřeba nic platit na místě.
  3. V případě, že se cestující ocitne mimo dosah Liftaga, je možné si objednat tradiční taxi, je ale potřeba získat takzvané číslo souhlasu, které poskytují zaměstnanci ČD. Náklady pak dopravce proplácí zpětně.

Limit pro pokrytí náhradní dopravy tímto způsobem je 1500 korun, což by mělo pokrýt většinu standardních cest.

Domů
Sdílet
Diskuse