Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
8. února 2024 14:15
Čas čtení 0:50

Není možné, aby měli všichni lidé stejná práva, řekl podle ČT Blažek. Dezinterpretace, reagoval ministr

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Není možné, aby měli všichni lidé stejná práva, řekl podle ČT Blažek. Dezinterpretace, reagoval ministr
Zdroj: Úrad vlády ČR

Ministr spravedlnosti byl hostem pořadu Interview ČT24.

Blažek (ODS) v České televizi mluvil mimo jiné o manželství pro všechny. „Podle ministra spravedlnosti Pavla Blažka není možné, aby měli všichni lidé stejná práva,“ napsal následně na sociální síť X web ČT24. Politik se následně vůči vyjádření webu ohradil. Šlo prý o dezinterpretaci jeho slov.

7. února 2024 12:15 Čas čtení 0:42 Nejoblíbenější holka v Alianci. Ministryně Černochová spouští prodej trička, které darovala Babišovi Nejoblíbenější holka v Alianci. Ministryně Černochová spouští prodej trička, které darovala Babišovi

„Nikdy jsem neřekl, že ‚není možné, aby měli všichni lidé stejná práva‘. O tom, co jsem opravdu k tématu řekl, se můžete přesvědčit zde,“ napsal Blažek na sociální síť X a přiložil video, kde o tématu mluví.

Podle aktivisty Kryštofa Stupky ale v rozhovoru padlo několik dalších nepříliš šťastných vyjádření na adresu stejnopohlavních párů. „Myslím si, že není možné zavést rovnoprávný vztah mezi mužem a ženou, mužem a mužem. Mimo jiné proto, že jeden z účelů, ne jediný, je plodit děti. To se prostě nedá dohnat tím, že uděláme nějakou rovnoprávnost,“ uvedl ministr.

Zmínil také, že „ten posun spočívá v tom, že ještě v 60. letech to byl mnohde v Evropě trestný čin, když spolu nějací homosexuálové byli. Ten posun je veliký (...)“.

Domů
Sdílet
Diskuse