Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
13. února 2024 9:35
Čas čtení 1:05

Padl verdikt pro Rusko a Bělorusko ohledně další hokejové sezóny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Padl verdikt pro Rusko a Bělorusko ohledně další hokejové sezóny
Zdroj: Freepik/@ chandlervid85/volně k užití

Bělorusové se měli na Slovensku zúčastnit kvalifikačního turnaje na Zimní olympijské hry 2026 společně s národními týmy Ukrajiny a Kazachstánu.

Rusko a Bělorusko se v sezóně 2024/25 nemohou účastnit turnajů Mezinárodní hokejové federace (IIHF). Rozhodla o tom Rada federace na svém pondělním zasedání. Obě země se rovněž neobjeví na šampionátu ve Švédsku a Dánsku (9.–25. května 2025). Informovala o tom agentura TASR.

13. února 2024 8:09 Čas čtení 3:55 Známe soutěžící Survivoru 2024. O titul a miliony se poperou Ornella, Mikýř i Rachel z Love Islandu Známe soutěžící Survivoru 2024. O titul a miliony se poperou Ornella, Mikýř i Rachel z Love Islandu

IIHF rovněž vyloučila Bělorusko ze závěrečné fáze kvalifikace na Zimní olympijské hry 2026 v Miláně a Cortině d'Ampezzo. Bělorusové měli hrát ve skupině D na Zimním stadionu Ondreje Nepely v Bratislavě (29. srpna až 1. září 2024).

IIHF tak prodloužila zákaz účasti ruské a běloruské reprezentace a jejich klubových zástupců ve svých soutěžích. Ten platí od začátku vojenské invaze na Ukrajinu v únoru 2022.

„Rada IIHF se na jednom ze svých pravidelných zasedání zabývala aktuálními bezpečnostními riziky spojenými s opětovným zapojením ruských a běloruských národních a klubových týmů do soutěží IIHF. Na základě důkladné analýzy dospěla Rada IIHF k závěru, že opětovné začlenění ruských a běloruských týmů do soutěží IIHF zatím není bezpečné. Proto se Rusko a Bělorusko nebudou účastnit mistrovství IIHF v sezóně 2024/2025,“ uvádí se v prohlášení na oficiálních internetových stránkách.

Bělorusové se měli zúčastnit kvalifikačního turnaje na Zimní olympijské hry 2026 na Slovensku společně s národními týmy Ukrajiny a Kazachstánu. Slováci získali právo turnaj pořádat, protože jim v žebříčku IIHF patří 9. místo. Turnaj skupiny E bude hostit Lotyšsko jako desátý tým žebříčku.

12. února 2024 18:15 Čas čtení 0:35 Společnost Wizz Air ruší velké množství letů, škrty se dotknou i Prahy Společnost Wizz Air ruší velké množství letů, škrty se dotknou i Prahy

V Rize by se měli představit hráči Francie, Rakouska a Velké Británie. Skupina F přivítá 11. zemi žebříčku, Dánsko. V Aalborgu by měli startovat Norové, Slovinci a Japonci. Po vyloučení Běloruska však IIHF pravděpodobně skupiny přeorganizuje.

Domů
Sdílet
Diskuse