Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
12. února 2024 18:15
Čas čtení 0:35

Společnost Wizz Air ruší velké množství letů, škrty se dotknou i Prahy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Společnost Wizz Air ruší velké množství letů, škrty se dotknou i Prahy
Zdroj: Unsplash/Marco López/volně k použití

Společnost Wizz Air pokračuje ve škrtech v letových řádech.

Jak upozornil server Zdopravy.cz, hlavní podíl na škrtech v letových řádech nese povinnost nízkonákladové aerolinky uzemnit na několik měsíců flotilu Airbusů A321neo s problémovými motory Pratt & Whitney PW1100G. 

„Týkat by se to mělo podle původních informací asi 40 letadel, zaparkovány jsou například v Bydhošti či Ostravě. Všechny jejich pohonné jednotky zamíří na nutnou opravu,“ upozornil server. 

12. února 2024 9:45 Čas čtení 1:30 Energie zlevňují. Kde získat nejvýhodnější nabídku a jak je to s fixací? Energie zlevňují. Kde získat nejvýhodnější nabídku a jak je to s fixací?

Nízkonákladovka tak na seznam minimálně dočasně zrušených linek přidala další. Aktuálně seznam čítá necelých sto zrušených spojení. O jednu z linek přijde také pražské letiště, přestane se létat do rumunské Bukurešti. Poslední let je v plánu 29. března.

Pro cestovatele a cestovatelky z Česka by také mohlo být důležitou informací zrušení několika letů z Vídně. Odtud přestane Wizz Air létat například do Dubrovníku v Chorvatsku, Niše v Srbsku nebo do Kuvajtu. Ruší se také lety z polských Katovic, třeba do Bristolu, Akaby nebo na Ibizu. Kompletní seznam zrušených letů najdeš tady.

Domů
Sdílet
Diskuse