Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
13. února 2024 v 17:30
Čas čtení 1:01

V Česku se prodává obrovské množství falešných AirPods. Jak je poznat?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku se prodává obrovské množství falešných AirPods. Jak je poznat?
Zdroj: Unsplash/David Levêque/volně k užití

V Česku se prodává velké množství padělaných sluchátek AirPods od společnosti Apple. Takzvaní reselleři pořídí sluchátka za velmi nízkou cenu a následně je prodávají na bazarech za několik tisíc. Jak tyto padělky poznat a nenechat se nachytat?

Pokud si plánuješ koupit v blízké době sluchátka AirPods, dej si pozor na padělky hojně prodávané na bazarech. Před těmito padělky varují i Kluci z Prahy v novém videu, ve kterém odhalují, že prodejem těchto falešných sluchátek si často přivydělávají i nezletilí. Ti se o možnosti sluchátka „resellovat“ dozvěděli například skrze TikTok.

Jak poznat padělek

A jak takové padělky poznat? Server iPhoneLab uvádí, že poznat falešná sluchátka od těch originálních může být složité i pro někoho, kdo se v produktech společnosti Apple vyzná. Ďábel je ale skryt v detailech a na ty obzvlášť je potřeba dát si při nákupu AirPods pozor.

Padělky se totiž od originálů mohou lišit například v detailech designu.

Originální sluchátka mají vysokou kvalitu zpracování a dokonalou estetiku. Falešné padělky mohou mít mírně upravené rozměry, tvar, barvu, texturu nebo třeba logo. Server iPhoneLab radí, abyste si pro jistotu, že máte originální AirPods, srovnali vaše sluchátka s těmi na stránkách Applu.

12. února 2024 v 18:15 Čas čtení 0:35 Společnost Wizz Air ruší velké množství letů, škrty se dotknou i Prahy Společnost Wizz Air ruší velké množství letů, škrty se dotknou i Prahy

Dalším rozhodujícím faktorem u padělků je kvalita zvuku – ta je většinou mnohem nižší než u originálu od Applu. Pokud sis pořídil*a padělek, nejspíš se nebude ani dobře synchronizovat s tvým iPhonem. Rozdíl může být patrný i v ovládacích prvcích a funkcích sluchátek. Originální AirPods mají různé pokročilé funkce včetně aktivního potlačení hluku či dotykového ovládání. U padělků tyto prvky mohou chybět.

Poslední faktor je ve většině případů i důvodem, proč se padělky prodávají tak hojně. Je jím cena padělků. Falešná sluchátka se totiž často prodávají za velmi nízké ceny. Pokud při nákupu narazíš na nějaké podezřele levné, nejspíš se bude jednat o padělek.

Domů
Sdílet
Diskuse