Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
15. února 2024 9:30
Čas čtení 0:44

21 zraněných a jeden mrtvý. Oslavy Super Bowlu narušila masová střelba

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
21 zraněných a jeden mrtvý. Oslavy Super Bowlu narušila masová střelba
Zdroj: Getty Images

Jednu oběť a 21 zraněných si vyžádala střelba v Missouri během průvodu na oslavu vítězství Kansas City Chiefs v Super Bowlu.

Střelba začala ve dvě hodiny odpoledne místního času v blízkosti vlakové stanice v Kansasu. Na místě byli na začátku střelby i hráči Chiefs. Celkem 15 lidí utrpělo vážná zranění. Mezi zraněnými bylo i devět dětí, všechny by se měly plně uzdravit.

15. února 2024 8:07 Čas čtení 0:36 Málem se upálil zaživa. Muž v Praze protestoval proti válce v Pásmu Gazy Málem se upálil zaživa. Muž v Praze protestoval proti válce v Pásmu Gazy

Na místě bylo již během průvodu nad 800 policistů a během tragédie pomáhal i hasičský sbor. Policie zatím pracuje se třemi podezřelými, nezveřejnila o nich však žádné informace. Podle informací serveru CBS News mělo jít o hádku, která vyvrcholila v násilný konflikt.

Střelba narušila oslavy druhého vítězství týmu Kansas City Chiefs v Super Bowlu v řadě. Na místě tragédie byl i starosta města Quinton Lucas se svou rodinou. „Byl jsem tam se svou ženou, byl jsem tam se svou matkou. Nikdy by mě nenapadlo, že my, spolu s hráči Chiefs, fanoušky a statisícem lidí, budeme dnes nuceni utíkat, abychom se zachránili,“ uvedl na tiskové konferenci.

Tragédie opět vyvolala spekulace o regulaci držení zbraní v USA. K situaci se vyjádřil i prezident Joe Biden. „Dnešní události by nás měly rozhýbat, šokovat a přimět k akci,“ řekl a vyzval k reformě zbraní a zákazu útočných pušek v USA.

Domů
Sdílet
Diskuse