Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
15. února 2024 11:29
Čas čtení 0:25

Výrobce automobilových dílů propustí tisíce lidí. Továrny má i u nás

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výrobce automobilových dílů propustí tisíce lidí. Továrny má i u nás
Zdroj: freepik

Německá firma Continental chystá úsporná opatření, která mají firmě vynést až 400 milionů eur ročně. Součástí je však i propuštění 7150 zaměstnanců.

Podle agentury DPA jde o více než tři procenta celkové pracovní síly podniku. Firma o plánovaném propouštění informovala již v listopadu. Nyní v tiskové zprávě uvedla přesnější čísla. Zrušit plánuje asi 5400 pracovních míst v administrativě a dalších zhruba 1750 pracovních míst ve výzkumu a vývoji.

14. února 2024 15:37 Čas čtení 1:06 Francouzská obec se rozhodla bojovat s „invazí“ chytrých telefonů. Vydala bizarní zákaz Francouzská obec se rozhodla bojovat s „invazí“ chytrých telefonů. Vydala bizarní zákaz

Plánované opatření má zlepšit konkurenceschopnost služeb převážně kvůli současnému přechodu ze spalovacích motorů na elektromobily. Tyto automobilové aktivity se však netýkají výroby pneumatik, ta tvoří samostatnou divizi.

„Jsme si vědomi dopadu na naše zaměstnance a uděláme vše pro to, abychom společně s našimi sociálními partnery našli vhodná řešení na míru,“ uvedl Philipp von Hirschheydt, člen představenstva společnosti Continental a šéf divize Automotive.

Domů
Sdílet
Diskuse