Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
17. února 2024 10:01
Čas čtení 1:21

Program MS v biatlonu: Kdo z českého týmu nastoupí, kdy začnou závody a kde zaparkovat?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Program MS v biatlonu: Kdo z českého týmu nastoupí, kdy začnou závody a kde zaparkovat?
Zdroj: Adam PrettyBongarts/Getty Images

Fanoušky zimních sportů čekají finální dny mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. V posledních závodech se představí většina českého týmu. Situaci však může fanouškům zkomplikovat nedostatek parkovacích míst.

V sobotu ve 13:45 nás čeká štafeta žen (4 × 6 km). Do závodu za český tým nastoupí Tereza Voborníková, Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Jessica Jislová. O půl páté pak bude následovat štafeta mužů (4 × 7,5 km). Zde se představí Tomáš Mikyska, Michal Krčmář, Jonáš Mareček a Vítězslav Hornig.

Oproti minulému roku, kdy se mistrovství světa konalo v Oberhofu, se budou ženy snažit vylepšit sedmé místo. V tomto závodě jsou zatím favorizované Italky. Muži na minulém šampionátu nakonec skončili čtvrtí, ačkoliv se dlouho zdálo, že se jim podaří vybojovat zlatou medaili. Na nejvyšší příčce loni skončili Francouzi, favority sobotního závodu však budou Norové.

Program zbylých závodů:

DATUM A ČASZÁVOD
Sobota 17. února, 13:45Štafeta žen (4 × 6 km)
Sobota 17. února, 16:30Štafeta mužů (4 × 7,5 km)
Neděle 18. února, 14:15Hromadný start žen (12,5 km)
Neděle 18. února, 16:30Hromadný start mužů (15 km)

V neděli nás pak čekají závody s hromadným startem. Ve čtvrt na tři odpoledne se představí ženy na 12 kilometrů a šampionát uzavře o půl páté závod mužů na 15 kilometrů. Ze žen byla na tento závod nominována jen Markéta Davidová, jako druhá náhradnice zde figuruje Tereza Voborníková. V mužské části se můžeme těšit na dva zástupce. Představí se Michal Krčmář a Tomáš Mikyska. Nedělní nominace však zatím nejsou stoprocentní a změnit je mohou výsledky ze sobotní štafety.

Kde zaparkovat? 

Vzhledem k tomu, že jsou závody zcela vyprodané, mohou nastat problémy s parkováním fanoušků, připomíná Deník. O situaci je informována i policie. Ta upozorňuje, že by lidé na místo měli dorazit s dostatečným předstihem, jelikož se na příjezdových trasách budou pravděpodobně tvořit kolony. Fanoušci budou muset využívat odstavná parkoviště. Doporučeno je také parkovat v nedalekém Žďáru nad Sázavou. Odtamtud budou do Nového Města na Moravě jezdit svozové autobusy.

1. února 2024 9:51 Čas čtení 0:55 KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy

Ve Žďáru nad Sázavou budou celý víkend vždy od devíti hodin přítomni pořadatelé, kteří budou pomáhat s organizací. Na místě bude fungovat systém svozových autobusů, v sobotu od devíti a v neděli od půl desáté ráno, a jezdit by měly s intervaly pěti až deseti minut.

Domů
Sdílet
Diskuse