Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
17. února 2024 17:29
Čas čtení 0:36

Muž chtěl prodat lístky na MS v biatlonu, podvodníci mu vysáli úspory z účtu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Muž chtěl prodat lístky na MS v biatlonu, podvodníci mu vysáli úspory z účtu
Zdroj: Pexels / Sora Shimazaki / volně k užití

Po jedenácti letech se u nás koná mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Jeden z fanoušků chtěl prodat své lístky na vyprodané víkendové závody. Místo toho o peníze přišel.

O případu informovala server Novinky policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž z Olomoucka nabídl lístky prostřednictvím inzerátu na internetu. Zanedlouho se ozval potenciální zájemce, který chtěl lístky koupit za dva tisíce korun. Prodejci zaslal QR kód na internetové stránky, které vypadaly jako stránky kurýrní služby.

17. února 2024 10:01 Čas čtení 1:21 Program MS v biatlonu: Kdo z českého týmu nastoupí, kdy začnou závody a kde zaparkovat? Program MS v biatlonu: Kdo z českého týmu nastoupí, kdy začnou závody a kde zaparkovat?

Důvěřivý muž na stránce vyplnil přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví. Ke svému překvapení později zjistil, že mu z účtu zmizely úspory, a ne malé. Přišel o 184 tisíc korun. Podvodník je údajně rozeslal v pětatřiceti platbách na jiné bankovní účty. „Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla Miluše Zajícová.

Internetových podvodů stále přibývá a podvodníci jsou čím dál vynalézavější. Při jakékoliv transakci je třeba dbát zvýšené opatrnosti a používat především zdravý rozum. Cílovou skupinou jsou pro podvodníky především starší lidé, kteří nejsou schopni dostatečně zdroje ověřovat, proto je vhodné se svými rodiči a prarodiči o těchto nástrahách co nejvíce mluvit.

Domů
Sdílet
Diskuse