Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
22. února 2024 9:02
Čas čtení 0:47

PlayStation 5 prudce zlevnil. Teď si ho může pořídit každý

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PlayStation 5 prudce zlevnil. Teď si ho může pořídit každý
Zdroj: PlayStation/propagační materiály

Ještě před Vánoci uvedla na český trh společnost Sony kompaktnější typ konzole PlayStation 5. Tuto novou verzi, označovanou také jako Slim, lze nyní pořídit s výrazným snížením ceny.

Největší pokles zaznamenala po dvou měsících od uvedení na tuzemský trh konzole PlayStation 5 (Slim). Ta z původních 13 590 korun zlevnila na 11 899 Kč. Cenu pak snížila i levnější verze. PlayStation 5 Digital Edition (Slim) bez optické mechaniky lze dle serveru Zboží.cz sehnat i za 10 999 korun.

21. února 2024 12:03 Čas čtení 0:25 Největší česká banka hlásí výpadek, týká se bankovní aplikace Největší česká banka hlásí výpadek, týká se bankovní aplikace

Oba nové typy se výkonem vyrovnají předešlé verzi, novinkou je však vzhled. Konzole jsou mnohem kompaktnější. „Novému PS5 se ve srovnání s předchozími modely snížil objem o více než 30 procent a hmotnost o 18 a 24 procent – podle verze,“ představil obě novinky Sid Shuman, šéf komunikace ze Sony Interactive Entertainment.

Rozdíl mezi levnější a dražší variantou spočívá v absenci optické mechaniky. Uživatelé PlayStation 5 Digital Edition jsou tak odkázáni jen na digitální distribuci. Nejde však o trvalý problém. K novému typu lze totiž mechaniku jednoduše dokoupit a nacvaknout ke krytu. To samé navíc platí i u dražší verze, tam je mechanika automaticky součástí, ale je možné ji sundat.

22. února 2024 11:01 Čas čtení 0:41 Tinder bude zase o něco bezpečnější. Seznamka zlepšuje ověřování a usnadní matche Tinder bude zase o něco bezpečnější. Seznamka zlepšuje ověřování a usnadní matche

Dražší verzi PlayStation 5 (Slim) stále můžeme pořídit ve speciálním balení s hrou Marvel’s Spider-Man 2, nyní navíc o tisícovku levněji za 13 990 korun. Vzhledem k poklesu cen se však momentálně vyplatí pořídit konzoli i hru zvlášť.

Domů
Sdílet
Diskuse