Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
25. února 2024 9:15
Čas čtení 0:51

Další evropská země částečně legalizovala marihuanu. Vláda chce bojovat proti dealerům

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Německý parlament rozhodl o částečné legalizaci marihuany.

Spolkový sněm, dolní komora německého parlamentu, v pátek schválil návrh zákona předloženého vládou o částečné legalizaci marihuany pro rekreační účely. Pěstování konopí a přechovávání marihuany bude podmíněně legální od 1. dubna.

Pro legalizaci marihuany hlasovalo 407 poslanců, proti bylo 226 a čtyři se zdrželi. Zákon ještě musí projít horní komorou parlamentu, Spolkovou radou, která se jím bude zabývat 22. března.

Osoby ve věku 18 a více let budou moci vlastnit 25 gramů marihuany pro osobní spotřebu. Doma bude možné pěstovat tři rostliny konopí, respektive přechovávat 50 gramů marihuany pro osobní spotřebu. Kouření marihuany na veřejných prostranstvích bude zakázáno mimo jiné ve školách, na sportovištích a v okruhu 100 metrů od jejich vstupního prostoru.

Povolena budou i nekomerční pěstitelská sdružení, která mohou mít 500 členů žijících v Německu. Sdružení budou moci pěstovat a prodávat konopí pro vlastní spotřebu – maximálně 50 gramů na člena měsíčně.

Zákon prosazoval spolkový ministr zdravotnictví Karl Lauterbach

Tamní ministr zdravotnictví před hlasováním v parlamentu řekl, že současný stav je nepřijatelný vzhledem ke zvyšujícímu se počtu uživatelů a toxické příměsi v marihuaně prodávané překupníky. Jádrem problému je podle něj černý trh, proto by měla být vytvořena legální nabídka.

Nejpozději do 18 měsíců od vstupu zákona v platnost by mělo být k dispozici prvotní hodnocení mimo jiné toho, jak ovlivňuje ochranu dětí a mládeže.

marihuana
Zdroj: Pxhere
Domů
Sdílet
Diskuse