Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
29. února 2024 15:27
Čas čtení 0:26

Majitelé MacBooků čelí novému viru. Čeho by ses měl*a vyvarovat?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Majitelé MacBooků čelí novému viru. Čeho by ses měl*a vyvarovat?
Zdroj: Unsplash/Daniel Romero

V poslední době se na internetu rozšířil virus, který napadá MacBooky. Před čím si dávat pozor?

MacBooky v poslední době trápí zejména malware Atomic Stealer. Ten se ti do notebooku dostane například stahováním souborů z internetu, které vypadají jako nelegální kopie placených softwarů. Právě v nich se tento malware vyskytuje nejčastěji. Informoval o tom web Letem světem Applem.

28. února 2024 16:30 Čas čtení 0:37 Energetická společnost zlevní. Elektřinu a plyn u ní odebírají téměř dva miliony lidí Energetická společnost zlevní. Elektřinu a plyn u ní odebírají téměř dva miliony lidí

Virus napadá hlavně kryptopeněženky, data prohlížeče, systémové informace a hesla včetně toho přímo k MacBooku. Jak se toho vyvaruješ? Stahuj aplikace jen z App Storu nebo od ověřených vývojářů, jejichž aplikace jsou schváleny přímo Applem.

Pokud se ti virus do notebooku již dostal, tak ti nezbývá nic jiného, než ho zkusit zlikvidovat pomocí antivirového programu. Použít můžeš buďto verzi zdarma, nebo placenou. Mezi populární patří třeba CleanMyMacX nebo Avira Free Antivirus.

Domů
Sdílet
Diskuse