Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
11. března 2024 6:50
Čas čtení 0:42

Testy na řidičák budou mít od dnešního dne nové otázky. Podívej se, jaké to jsou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Testy na řidičák budou mít od dnešního dne nové otázky. Podívej se, jaké to jsou
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Od pondělí budou mít testy v autoškole nové otázky. Kolik jich bude a čeho se budou týkat?

Nové otázky vychází hlavně z oblasti aktuálních legislativních změn. Jednou z takových změn je třeba řízení od sedmnácti, a to pod dohledem mentora. Nová sada otázek je tak důležitá nejen pro začínající řidiče, ale právě i pro dohlížející, kterými budou typicky rodiče nebo jiní rodinní příslušníci nezletilých.

Desítky nových otázek 

Nové otázky lze rozdělit do dvou skupin. Přibylo 45 statických a 10 dynamických. Ty dynamické obsahují krátká videa a testují vnímání rizik. 

„Tyto otázky se věnují třeba rizikovému chování nebo průjezdům křižovatek. Funguje to velmi jednoduše. Nejprve je položena otázka, následuje video a poté mohou účastníci zkoušek zaškrtnout správnou odpověď z variant, které jim budou nabídnuty,“ citují Novinky.cz Jiřího Novotného, místopředsedu Asociace autoškol ČR.

4. října 2023 8:30 Čas čtení 0:19 KVÍZ: Zvládneš nové otázky z autoškoly? Otestuj se, jestli bys dostal*a řidičák KVÍZ: Zvládneš nové otázky z autoškoly? Otestuj se, jestli bys dostal*a řidičák

Cílem je, aby se lidé neučili otázky nazpaměť (celkově jich je okolo 1500), ale aby pravidla chápali. Nová sada tak řeší třeba vzdálenosti od vozidla nebo připojování se. Zároveň se zabývají i kontrolkami v autě nebo elektrickými koloběžkami.

Myslíš, že bys zvládl*a nové otázky z autoškoly? To si můžeš vyzkoušet v našem kvízu. Pokud by ses chtěl*a podívat na všechny otázky, můžeš to udělat tady.

Domů
Sdílet
Diskuse