Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová TASR
11. března 2024 v 13:35
Čas čtení 0:40

Orbán říká, že Trump nedá Ukrajině ani cent. Zveřejnil informace ze soukromého setkání s prezidentským kandidátem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Trump nedá Ukrajině peníze, pokud bude znovu zvolen prezidentem, říká Orbán.

Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, neposkytne Ukrajině finanční prostředky na boj proti Rusku. Orbán se s Trumpem setkal minulý týden ve Spojených státech.


„Na válku mezi Ukrajinou a Ruskem nedá ani cent a válka tak skončí. Je jasné, že Ukrajina nemůže stát na vlastních nohou,“ řekl Orbán v neděli večer maďarské státní televizi.

„Pokud Američané ani Evropané neposkytnou peníze a zbraně, tato válka skončí. A pokud Američané neposkytnou peníze, Evropané nebudou schopni válku financovat sami,“ argumentoval dále Orbán. Podle maďarského premiéra má Trump k dispozici nástroje, které mohou pomoci dosáhnout míru.

Trump jedná s Orbánem o bezpečnosti hranic

Maďarský premiér se s Trumpem setkal minulý pátek na Floridě. Trumpův tým se ve svém prohlášení o schůzce o Ukrajině nezmínil. Uvedl však, že Orbán a Trump jednali o otázkách, které se týkají Maďarska i Spojených států. Hovořili například o bezpečnosti hranic.

Podle agentury Reuters se evropští představitelé již dlouho obávají, že Trumpův návrat do Bílého domu bude znamenat oslabení americké podpory Ukrajině a Severoatlantické alianci.

trump, orbán
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse