Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
11. března 2024 v 15:38
Čas čtení 0:34

Policie evakuovala univerzitu v Hradci Králové. Anonym hrozil střelbou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie evakuovala univerzitu v Hradci Králové. Anonym hrozil střelbou
Zdroj: WikimediaCommons/volně k užití

Celý kampus Univerzity Hradec Králové v pondělí odpoledne evakuovali policisté. Reagovali na anonym, který hrozil střelbou.

Budovu opustily stovky studentů a zaměstnanců, v akci byl i vrtulník. Neznámý pachatel hrozil střelbou na fakultě informatiky. Policie se kampus Na Soutoku v Hradecké ulici rozhodla evakuovat na základě výhrůžného e-mailu, který univerzita dostala.

Ještě dopoledne se zdálo, že nikomu žádné nebezpečí nehrozí, policie na místo poslala hlídky a studenty informovala o tom, že jde o preventivní opatření. Stejný výhrůžný e-mail dostalo více vysokých škol po celé republice a většina univerzit zavedla podobná opatření. Policisté tak hlídali po celém Česku.

Po obědě však došlo ke změně a policie vyhodnotila, že je potřeba areál královéhradecké univerzity vyklidit. Podle dostupných informací evakuace proběhla v pořádku a nikdo nebyl zraněn.

Domů
Sdílet
Diskuse