Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
13. března 2024 17:13
Čas čtení 0:32

Do policejní místnosti se vloupaly krysy. Sjely se zadrženou marihuanou

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Do policejní místnosti se vloupaly krysy. Sjely se zadrženou marihuanou
Zdroj: Getty Images

„Krysy nám tady požírají marihuanu. Všechny jsou sjeté.“ Tak zněla výpověď komisařky neworleanské policie Anny Kirkpatrick na pondělním zasedání výboru rady.

Svojí výpovědí chtěla komisařka donutit radní, aby financovali přesun policistů z Louisiany do jiného sídla. Současná budova, kde policejní oddělení sídlí, byla totiž postavena již v roce 1968 a není podle komisařky nadále vhodná pro práci policistů.

13. března 2024 14:27 Čas čtení 0:37 VIDEO: Robot na veletrhu umělé inteligence osahával reportérku. Tvůrci jeho chování prověří VIDEO: Robot na veletrhu umělé inteligence osahával reportérku. Tvůrci jeho chování prověří

Kromě krys požírajících marihuanu jsou na oddělení i další problémy – je zamořeno šváby a je zde nespočet potíží s údržbou včetně nefunkčních výtahů, nefunkčního vodovodu a klimatizačního systému, který se loni v létě zhroutil a jehož účet za opravu přesahuje šest milionů dolarů.

Krysy byly ale podle komisařky obzvlášť problematické, protože tímto „likvidováním důkazů“ mohly ovlivnit vyšetřované případy.

Tlak komisařky na přesun oddělení byl nejspíše úspěšný – výborem rady byl totiž schválen návrh, podle něhož by si oddělení mělo na deset let pronajmout dvě patra kancelářské budovy v centru města. V příštích týdnech musí návrh projít ještě hlasováním celé rady.

Domů
Sdílet
Diskuse