Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Samuel Valent
16. března 2024 14:15
Čas čtení 0:25

V Polsku se do obchodů dostalo nebezpečně kontaminované ovoce. Prodává se i v řetězcích, kde nakupují Češi a Češky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Polsku se do obchodů dostalo nebezpečně kontaminované ovoce. Prodává se i v řetězcích, kde nakupují Češi a Češky
Zdroj: TASR/František Iván

Po konzumaci tohoto ovoce hrozí riziko žloutenky.

Polští hygienici varují před kontaminovanými jahodami, které se dostaly na pulty obchodních řetězců. Představují potenciální nebezpečí pro zákazníky. Informoval o tom polský portál Gazeta.

Konkrétně se jedná o půlkilogramové balení čerstvých jahod z Maroka s číslem šarže 0000/13-3120/2095, které si zákazníci v Polsku mohli zakoupit pravděpodobně mezi 11. a 12. březnem. Na polském trhu je prodává společnost Jeronimo Martins Polska SA, která vlastní řetězce supermarketů Biedronka a Redenberg Sp.

Po konzumaci těchto jahod hrozí lidem riziko žloutenky. Podle hygieniků se jedná o virovou hepatitidu typu A. „Rozhodně nekonzumujte výrobky z této šarže. Pokud se u vás objeví příznaky typické pro infekci žloutenkou, kontaktujte svého lékaře,“ varoval portál.

biedronka
Zdroj: Biedronka
Domů
Sdílet
Diskuse