Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Barbora Fábryová
23. března 2024 11:30
Čas čtení 0:29

Oblíbená prázdninová destinace zavádí nová přísná pravidla. Turisté mohou mít na plážích velký problém

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Řecká vláda zavádí nová pravidla pro zpřístupnění pláží širší veřejnosti.

Řecká vláda upozorňuje turisty na nová pravidla, která se týkají zejména letní dovolené. Změna se týká lehátek na pláži. Ta budou od jara 2024 povolena pouze na 30 % plochy pláže, informuje britský deník Birmingham Mai.

Podniky musí nyní umístit svá lehátka nejméně čtyři metry od břehu. Vláda rovněž oznámila, že na některých místech je podniky nemohou umístit vůbec. Týká se to chráněných pláží, kde jsou lehátka povolena pouze na 15 % plochy.

Vláda chce tímto krokem zpřístupnit pláže širší veřejnosti a zejména místním obyvatelům, kteří si dlouhodobě stěžují na to, že jsou vytlačováni z veřejných prostor v oblíbených prázdninových destinacích.

Vláda chce přísně trestat nedodržování nových pravidel. Premiér Kyriakos Mitsotakis oznámil, že na plážích budou instalovány elektronické systémy, které mají podnikatelům bránit v porušování nového zákona.

grécko, pláž
Zdroj: Unsplash/Nemanja .O.
Domů
Sdílet
Diskuse