Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
26. března 2024 12:54
Čas čtení 0:43

VIDEO: Opilý řidič nezvládl narozeninovou jízdu v mustangu. Způsobil vážnou dopravní nehodu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Opilý řidič nezvládl narozeninovou jízdu v mustangu. Způsobil vážnou dopravní nehodu
Zdroj: Policie České republiky

V neděli odpoledne došlo v Hradci Králové na křižovatce ulic Akademika Bedrny a Pilnáčkova k nehodě dvou osobních vozidel. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Na místě havarovala vozidla Ford Mustang a Renault Mégane. Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce, která ukázala pozitivní výsledek padesátiletému řidiči mustangu.

V dechu měl přes půl promile alkoholu, policie zjistila, že nikdy nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění a že má soudem omezenou svéprávnost. Na jakou oblast, se teprve zjišťuje.

26. března 2024 9:04 Čas čtení 0:27 VIDEO: V Baltimoru se zřítil čtyřproudový most. Počet obětí zatím není znám (Aktualizováno) VIDEO: V Baltimoru se zřítil čtyřproudový most. Počet obětí zatím není znám (Aktualizováno)

„Z kamerového záznamu policisté zjistili, že řidič mustangu divoce vyjel z ulice Pilnáčkova do křižovatky na červený signál, vjel do trasy meganu, který se rozjížděl na zelenou, a aby se vyhnul střetu, musel prudce zabrzdit,“ uvedla policie na webu.

Mustang se dostal do přetáčivého smyku, najel na travnatý ostrůvek, kde porazil dopravní značku, vrátil se do původního směru a zezadu narazil do renaultu.

 

Následným šetřením se zjistilo, že měl muž k padesátinám obdržet zážitkovou jízdu sportovním vozidlem jako spolujezdec. Před jízdou si k obědu dal pivo a panáka rumu, ale jelikož mu bylo nabídnuto auto řídit, sedl za volant.

Muž se dopustil čtyř přestupků, škoda na renaultu byla odhadnuta na 50 tisíc a na mustangu na 200 tisíc korun. Zda se někdo další dopustil nějakého protiprávního jednání, je předmětem dalšího šetření.

 
Domů
Sdílet
Diskuse