Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
5. dubna 2024 16:35
Čas čtení 0:33

Školačka ve Francii skončila v kómatu. Brutálně ji zbili spolužáci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Školačka ve Francii skončila v kómatu. Brutálně ji zbili spolužáci
Zdroj: Unsplash/Ifrah Akhter

Třináctiletá školačka přistěhovaleckého původu skončila ve francouzském městě Montpellier v kómatu. Zbila ji skupina jejích spolužáků, taktéž přistěhovalců, za to, že nenosila hidžáb.

Podle listu Libération šlo o nábožensky motivované násilí, protože dívka, byť muslimka, nenosí hidžáb (šátek), ráda se obléká evropsky a používá make-up, jak uvedla její matka.

5. dubna 2024 12:37 Čas čtení 0:18 Na Sokolovsku hořel byt. Zemřel jeden člověk, další dva jsou zraněni Na Sokolovsku hořel byt. Zemřel jeden člověk, další dva jsou zraněni

Dívku napadla v úterý před školou parta dvou desítek chlapců podobného věku. Kvůli krvácení do mozku ji lékaři museli uvést do umělého spánku. O den později se probrala, nic si však nepamatuje.

Policie zadržela tři hlavní útočníky, kterými jsou dva chlapci ve věku 14 a 15 let a čtrnáctiletá dívka. Soudce poslal všechny po obvinění z pokusu o vraždu do vazby.

„Vůdkyně bandy mou dceru šikanuje už dva roky,“ řekla matka dívky s tím, že konflikty pravidelně hlásila ve škole. Většinou se nestalo nic závažného, dokud útočnice loni v červnu na sociálních sítích nevyzývala, ať dívku někdo znásilní. Vedení školy potom násilnici na dva roky ze školy vyloučilo. „Zjevně to moc nepomohlo,“ napsal list Libération.

Domů
Sdílet
Diskuse