Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
7. dubna 2024 15:14
Čas čtení 0:54

VIDEO: Proti Orbánovi protestovalo 250 tisíc Maďarů. Vládní propaganda hlásí desetkrát menší účast

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Proti Orbánovi protestovalo 250 tisíc Maďarů. Vládní propaganda hlásí desetkrát menší účast
Zdroj: TASR/Ladislav Vallach

Sobotního protivládního protestu v Budapešti se zúčastnilo čtvrt milionu lidí.

Sobotního protivládního protestu v Budapešti pod heslem „Národní pochod a demonstrace za nové Maďarsko“ se podle odhadů policie zúčastnilo 250 tisíc lidí. Na Facebooku to uvedl jeho organizátor a někdejší bruselský diplomat premiéra Viktora Orbána Péter Magyar.

„Podle policie přišlo 250 tisíc lidí, podle vládní propagandy 24 tisíc, ve skutečnosti to mohlo být 300 až 400 tisíc lidí. Jde o to, že po 6. dubnu už nic nebude jako dřív. Krok za krokem si postupně vezmeme naši zemi zpět,“ napsal ve statusu. Další masové shromáždění plánuje na 5. května.

„Fidesz zradil své vlastní voliče. Tato moc není křesťanská ani konzervativní, ale ani buržoazní. To, co vidíme, je poslední zoufalý pokus vládnoucí třídy v bezvýchodné situaci udržet si ukradené bohatství a moc,“ řekl v sobotu Magyar před budovou parlamentu.

26. prosince 2022 10:00 Čas čtení 2:59 Strávili jsme noc v 5hvězdičkovém Hard Rock Hotelu. Je k prasknutí naplněn kousky celebrit, jako jsou Eminem či Lady Gaga Strávili jsme noc v 5hvězdičkovém Hard Rock Hotelu. Je k prasknutí naplněn kousky celebrit, jako jsou Eminem či Lady Gaga

V únoru Magyar na protest proti praktikám Orbánovy vlády odstoupil z několika pozic ve státních podnicích. Do povědomí veřejnosti se dostal po aféře kolem amnestie v kauze zneužívání dětí, která v únoru vedla k rezignaci maďarské prezidentky Kataliny Novák.

maďarskomaďarskomaďarskomaďarsko
Zobrazit galerii
(4)
Domů
Sdílet
Diskuse