Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
12. dubna 2024 6:43
Čas čtení 0:30

Sbírka potravin se blíží. Darovat můžeš v kamenném obchodě i přes e-shop

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sbírka potravin se blíží. Darovat můžeš v kamenném obchodě i přes e-shop
Zdroj: Sbírka potravin/propagační materiály/volně k užití

V sobotu proběhne ve více než dvou tisícovkách obchodů Sbírka potravin. Koná se pravidelně na jaře a na podzim a pomáhá lidem v nouzi, jako jsou samoživitelé a samoživitelky, senioři s nízkými příjmy, lidé bez domova a další.

„Prostřednictvím sbírky je zajištěno zásobování potravinami a základní drogerií pro širokou skupinu obyvatel v nouzi. Smutnou pravdou zůstává, že v Česku se nachází těsně na hranici chudoby milion lidí,“ řekl předseda České federace potravinových bank Aleš Slavíček.

11. dubna 2024 9:05 Čas čtení 0:40 Rauch ukončil plánovanou spolupráci s Jasminou Alagič, důvodem byla podpora Pellegriniho Rauch ukončil plánovanou spolupráci s Jasminou Alagič, důvodem byla podpora Pellegriniho

Dodal, že počet potřebných roste, a to především na straně samoživitelů s malými dětmi. „Největší zájem je o dětskou výživu a hygienické potřeby pro nejmenší,“ uvedl.

Ve většině velkých supermarketů lze věnovat trvanlivé potraviny a hygienické potřeby včetně například plen. Seznam míst a bližší informace k fungování sbírky jsou na webu Sbirkapotravin.cz.

Pomoci lze také prostřednictvím e-shopů Billa, Dm drogerie markt, Teta drogerie, iTesco, Rohlík.cz a Košík.cz, a to od tohoto pondělí do neděle 23. dubna.

Darované zboží se pak rozdělí potřebným lidem, které doporučí sociální pracovník, prostřednictvím potravinových bank nebo spolupracujících organizací.

Domů
Sdílet
Diskuse