Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
12. dubna 2024 17:46
Čas čtení 1:04

Moderátor označil ve vysílání hokejisty Třince za bídáky. „Nechal jsem se unést,“ reaguje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Moderátor označil ve vysílání hokejisty Třince za bídáky. „Nechal jsem se unést,“ reaguje
Zdroj: Freepik/@ chandlervid85/volně k užití

Poněkud nepovedený vtípek pronesl moderátor zpravodajské stanice CNN Prima News Marek Kafka, který v živém vysílání označil hokejisty Třince Daniela Voženílka a Davida Ciencalu za bídáky.

V semifinále hokejové Tipsport extraligy proti sobě v pátečním zápase nastoupily týmy HC Oceláři Třinec a HC Sparta Praha. Slezanům, kteří v soutěži obhajují mistrovský titul z loňského roku, se v napínavém duelu podařilo zdolat pražský klub poměrem 2:1. Oba týmy se spolu znovu utkají v sobotu odpoledne. 

12. dubna 2024 16:13 Čas čtení 1:36 Ministerstvo zahraničí vyzývá Čechy k opuštění Íránu, v Izraeli mají dbát zvýšené opatrnosti Ministerstvo zahraničí vyzývá Čechy k opuštění Íránu, v Izraeli mají dbát zvýšené opatrnosti

„Naprosto nešťastným, náhodným gólem v poslední sekundě před třetí sérií udržel mistrovské šance obhájců titulu Daniel Voženílek, ten bídák, v prodloužení pak sérii do sedmého zápasu poslal ještě větší bídák Cienciala,“ komentoval Kafka výsledek zápasu emotivně s kapesníkem v ruce.

Moderátor se po vlně kritiky ke svému chování vyjádřil prostřednictvím videa, které na X zveřejnila stanice CNN Prima News. „Oceláři mají u nás v redakci obrovské zastoupení, a proto jsme se s kolegy už od rána špičkovali a já jsem se nechal unést. V žádném případě ale žádné sdělení nemělo vyznít hanlivě,“ uvedl Kafka ke svému přešlapu.

Na Kafkovo vyjádření o bídácích reagovali mnozí uživatelé sociálních sítí. S kritikou se připojil i sportovní komentátor Robert Záruba, který poukázal na to, že CNN Prima News ve svém vysílání zřejmě neoprávněně použila záběry z dílny České televize. 

12. dubna 2024 15:39 Čas čtení 1:19 MAPA: Kde v Česku netankovat? Tyto benzinové pumpy dostaly pokuty za nekvalitní palivo MAPA: Kde v Česku netankovat? Tyto benzinové pumpy dostaly pokuty za nekvalitní palivo

„Já bych začal tím, že tahle parodie na CNN bezostyšně KRADE záběry z našeho vysílání a předvádí je ve svém programu, dokonce i s naším původním komentářem,“ napsal Záruba a uvedl, že se záležitost již řeší soudně. „To, že tam někdo podobnou zlodějnu ve zpravodajství dovolí, je neuvěřitelné,“ doplnil. 

Domů
Sdílet
Diskuse