Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
14. dubna 2024 15:00
Čas čtení 0:47

Bitcoin zaznamenal nejprudší pokles za více než rok. Může za to útok Íránu na Izrael

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bitcoin zaznamenal nejprudší pokles za více než rok. Může za to útok Íránu na Izrael
Zdroj: TASR/AP/Rick Bowmer

Kromě bitcoinu oslabily i další kryptoměny jako ethereum či solana.

Bitcoin oslabil téměř o osm procent a zaznamenal nejprudší pokles za více než jeden rok. Důvodem byl útok Íránu na Izrael. Eskalace geopolitického napětí na Blízkém východu totiž snížila rizikový apetit investorů, což je varování pro globální trhy.


Cena bitcoinu v sobotu 13. dubna padla o 7,9 % na 61 842 USD (1 471 926 korun). To byl jeho nejprudší pokles od března 2023. Největší a nejznámější kryptoměna později vymazala část ztrát a v neděli kolem 10:30 se obchodovala s minusem 3,7 % (v průběhu 24 hodin) po 64 804,65 USD. Bitcoin se 14. března dostal až na rekordních 73 794 USD, od té doby už ztratil přes 16 %.

Oslabily i další kryptoměny 

Oslabily i další kryptoměny jako ethereum či solana. Ethereum se v neděli dopoledne prodávalo se ztrátou více než 5 % po 3094,07 USD, když v sobotu jeho cena padla až na 2 930 USD.


Írán v noci na neděli v odvetě za úder na íránský konzulát v syrském Damašku zaútočil drony a raketami na Izrael. Konflikt v regionu tak eskaloval a dostal se do nové nebezpečné fáze. S kryptoměnami se obchoduje i o víkendu, což dává investorům signál, jaká bude nálada na tradičních trzích, když se v pondělí opět otevřou. 

Domů
Sdílet
Diskuse