Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
21. dubna 2024 12:09
Čas čtení 0:40

Předpověď počasí: Na začátku týdne budou mrazy. Podívej se, kdy se znovu oteplí na 20 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Na začátku týdne budou mrazy. Podívej se, kdy se znovu oteplí na 20 stupňů
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

V nadcházejícím týdnu očekávej noční mrazy. Těšit se ale můžeš na víkend, kdy by se teploty měly opět vyhoupnout až na více než 20 stupňů.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď na nadcházející týden. Počátkem týdne očekávej ještě sněžení a mrazy, především v noci.

V noci na pondělní a úterý může podle meteorologů mráz poškodit ovocné stromy, vinnou révu a vzešlou zeleninu. Na krajním severovýchodě za noc místy napadne 5 až 10 cm, na horách i kolem 15 cm nového sněhu. Rtuť v noci může klesnout až k –5 °C.

V pondělí i úterý se přes den oteplí na maximálně 9 °C. Podobné teploty přinese i středa. Očekávat můžeme už na začátku také občasné sněžení nebo dešťové přeháňky, které by měly místy vydržet až do konce týdne.

Mírného oteplení se dočkáme ve čtvrtek. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +4 až 0 °C, přes den však bude až 12 °C. 

V závěru týdne se bude dále oteplovat. Denní teploty před víkendem dosáhnou 12 až 16 °C, během soboty a neděle se pak postupně vyšplhají na 16 až 21 °C.

Nárůst teplot si můžeš přehledně prohlédnout i na grafu níže.

Počasí od neděle 21. 4. do pondělí 29. 4. 2024
Počasí od neděle 21. 4. do pondělí 29. 4. 2024 Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Domů
Sdílet
Diskuse