Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK
23. dubna 2024 10:21
Čas čtení 0:27

V případu Cimického vyslechne soud poškozené ženy. Psychiatr se z jednání omluvil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V případu Cimického vyslechne soud poškozené ženy. Psychiatr se z jednání omluvil
Zdroj: Profiemedia

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů vydírání, by měl v úterý Obvodní soud pro Prahu 8 začít vyslýchat poškozené ženy.

Hlavní líčení je neveřejné, pokud se některá ze svědkyň nerozhodne vypovídat veřejně. Cimický se zúčastnil jen prvního soudního jednání, z dalších se omluvil. Už dříve veškerá obvinění odmítl.

22. dubna 2024 18:29 Čas čtení 0:40 Žebříček platů: Koukni, ve kterých oborech se bere nejméně Žebříček platů: Koukni, ve kterých oborech se bere nejméně

Soudce Petr Novák v lednu na začátku hlavního líčení upozornil, že všem poškozeným ženám přiznal postavení zvlášť zranitelných obětí. Zakázal zveřejnění jejich osobních údajů, v obžalobě přečetla státní zástupkyně pouze jejich iniciály. Novák tehdy uvedl, že pokud bude zákaz porušen, je připraven ukládat pořádkové pokuty.

Státní zástupkyně Martina Adámková Cimického viní ze 35 případů vydírání a čtyř znásilnění, různá právní kvalifikace souvisí se změnou trestního zákoníku v roce 2009. Požaduje pro něj tříleté vězení a zákaz vykonávání lékařské profese. Hlavní líčení je nařízené i na příští týden.

Domů
Sdílet
Diskuse