Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
7. května 2024 18:02
Čas čtení 0:45

Povinně oddělené toalety pro ženy a muže. Anglie přišla s návrhem nové legislativy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Povinně oddělené toalety pro ženy a muže. Anglie přišla s návrhem nové legislativy
Zdroj: unsplash/vademann/volně k užití

Nově postavené restaurace, nemocnice či kanceláře v Anglii budou muset mít oddělené toalety pro muže a ženy. S návrhem přišla konzervativní strana Spojeného království. Informaci poskytl The Guardian.

Zákon by znamenal, že nově postavené budovy budou muset mít oddělené zařízení pro muže a ženy anebo univerzální toalety, v jejichž prostoru je vedle záchodu také umyvadlo a sušák na ruce.

7. května 2024 9:20 Čas čtení 1:05 Česko řeší predátorské časopisy. O co se vůbec jedná a jak je poznáš? Česko řeší predátorské časopisy. O co se vůbec jedná a jak je poznáš?

Univerzální toalety však budou moct být v objektu pouze tehdy, pokud v něm budou i oddělená zařízení pro muže a ženy.

Bojovníci za práva trans lidí dlouhodobě argumentují tím, že genderově neutrální toalety mohou být uklidňující pro ty, kteří se obávají diskriminace na toaletách určených striktně jednomu pohlaví.

Konzervativci nechtějí „upírat důstojnost mužům a ženám“

Státní tajemnice pro ženy a rovnost Kemi Badenoch uvedla, že tento krok pomůže bojovat proti nárůstu genderově neutrálních toalet, které podle ní „upírají soukromí a důstojnost mužům i ženám“. Minulý týden tajemnice uvedla, že u dívek v jedné škole, které neměly přístup na toalety jen pro ženy, se objevily infekce močových cest. Genderově neutrální toalety totiž nechtěly používat.

„Dnešní oznámení vytvoří lepší podmínky pro ženy k tomu, aby byly uspokojeny naše zvláštní biologické, zdravotní a hygienické potřeby. Navazujeme tím na práci z minulého týdne a ukazujeme, jak je tato vláda odhodlána zajistit, aby byly prostory pro jedno pohlaví chráněny,“ uvedla Badenoch k legislativě.

Domů
Sdílet
Diskuse