Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
8. května 2024 9:03
Čas čtení 0:28

V oblíbené prázdninové destinaci byl spatřen žralok. Pláž okamžitě uzavřeli

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V oblíbené prázdninové destinaci byl spatřen žralok. Pláž okamžitě uzavřeli
Zdroj: Wikimedia Commons/Discasto

Žralok se měl u španělského ostrova Menorca pohybovat během pondělí 6. května.

Ve vesnici Es Mercadal úřady okamžitě zakázaly koupání. Uzavřena byla také oblíbená pláž Arenal d'en Castell, informuje španělský web Menorca.

8. května 2024 8:00 Čas čtení 0:01 KVÍZ: Víš, co si 8. května připomínáme? Otestuj své znalosti KVÍZ: Víš, co si 8. května připomínáme? Otestuj své znalosti

Podle svědků mohl být velký bílý žralok dlouhý dva až tři metry. U pláže byl spatřen kolem půl čtvrté odpoledne. Pobřežní stráž na místě okamžitě vyvěsila červenou vlajku. Podle deníku Daily Mail bylo od té doby koupání opět povoleno, oficiálně se však tamější úřady k incidentu stále nevyjádřily.

Žralok bílý dává přednost zejména chladnějším vodám. Je to jeden z nejrozšířenějších druhů na planetě. V minulosti už byl poblíž pláže Arenal d'en Castell několikrát spatřen, nejedná se tedy o první takový incident. Naposledy to bylo v roce 2018. Tehdy úřady zakázaly turistům i místním obyvatelům koupání v moři po celé odpoledne. 

Domů
Sdílet
Diskuse