Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
9. května 2024 13:04
Čas čtení 0:27

Pokračování příběhu kuřat z Albertu. Obránci nesmí používat získané záběry

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pokračování příběhu kuřat z Albertu. Obránci nesmí používat získané záběry
Zdroj: OBRAZ – Obránci zvířat

Na konci března zahájili kampaň „Albertova krutost“. Soud jim nyní zakázal používat získané materiály a některá slovní spojení.

„Záběry zachycují reálné podmínky, ve kterých se chovají kuřata pro supermarket Albert. To v médiích potvrdili i samotní chovatelé. Lidé si zaslouží znát pravdu,“ uvedl vedoucí kampaně Albertova krutost Radim Trojan. Vadí jim především to, že své důkazy nemohli bránit. „Jde o skandální rozhodnutí, které v Česku nemá obdoby,“ dodal.

26. března 2024 16:29 Čas čtení 1:23 Hrozivé podmínky kuřat chovaných pro Albert. Ochránci zvířat odstartovali kampaň, supermarket se vyjádřil (Aktualizováno) Hrozivé podmínky kuřat chovaných pro Albert. Ochránci zvířat odstartovali kampaň, supermarket se vyjádřil (Aktualizováno)

V kampani se Obránci zvířat rozhodli pokračovat. Zakázané záběry nahrazují podobnými a zakázaná slovní spojení jako „na obrovském utrpení“ či „znetvořených“ přeškrtali. „Nenechte se umlčet! Dejte Albertu najevo, že místo vymýšlení piklů se svými dodavateli by se měl raději starat o to, aby kuřata měla lepší životy,“ píšou na původních stránkách kampaně. Obránci zvířat také pořádali tiché protesty před prodejnami Albert v Praze a Brně.

Domů
Sdílet
Diskuse