Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková ČTK
13. května 2024 v 14:20
Čas čtení 0:39

V Česku hrozí požáry, výstraha je aktivní až do pátku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku hrozí požáry, výstraha je aktivní až do pátku
Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje

Může za to dlouhodobé sucho a silný vítr. Upozornění platí pro všechny kraje v Čechách s výjimkou jihozápadních okresů a pro západ Jihomoravského kraje.

Nejde jen o vítr, problémem je i nízká vlhkost dříví v lese. Nejhorší situace bude v severních Čechách a v severní polovině středních Čech, v některých dnech bude nejvyšší riziko i v jihovýchodní části Moravy či v části jižních Čech, upozorňuje ČTK.

13. května 2024 v 12:30 Čas čtení 1:12 Samosběr jahod 2024: Víme, kde už se sbírá a kolik zaplatíš Samosběr jahod 2024: Víme, kde už se sbírá a kolik zaplatíš

Meteorologové tak varují veřejnost před rozděláváním ohně v přírodě, vypalováním trávy a odhazováním cigaretových nedopalků na zem. Zároveň by se podle nich veřejnost měla řídit vyhláškami a zákazy, které mohou města k suchu a nebezpečí požárů vydat.

Podle webu FireRisk by nebezpečí mohlo klesnout v sobotu. ČHMÚ ale varoval, že může být prodlouženo. Většina republiky se momentálně nachází na druhém stupni nebezpečí, přesné lokality ilustruje tato mapa.

Domů
Sdílet
Diskuse