Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Jaké ovoce v lese sbírat? Tenhle přehled z tebe udělá zkušeného znalce

Maliny

Poměrně velký obsah vitamínu C a E, beta karotenu, kvercetinu a anthokyanů nabízí maliny. Mají také antioxidační účinky a díky přítomnosti kyseliny gallové působí protizánětlivě, protivirově a mohou snižovat projevy alergií. Komplex vitamínů B v malinách také pozitivně působí proti stresu a migréně. Pomáhají také bojovat proti zvýšenému krevnímu tlaku a snižují množství cukru v krvi.

Ostružiny

Plané ostružiny opět ocení ti aktivnější z nás, zlepšují totiž kondici, podporují regeneraci a povzbuzují imunitu. Pomoci mohou ale i lidem, které trápí arterioskleróza, křečové žíly, hemoroidy či poruchy erekce. Obsahují i velké množství minerálů a vitamínů, především B a C, ale i kyselinu listovou, karoten, draslík, hořčík, vápník, železo a bioflavonoidy.

Brusinky

Mezi „super food“ brusinky rozhodně patří. Nejčastěji se používají především při infekcích močového měchýře, snižují ale i krevní tlak a pomáhají bojovat s parodontózou. Obsahují především vitamíny C a E, ale i vápník, hořčík, železo a draslík. Díky vysokému obsahu vlákniny je lze využít pří střevních a zažívacích potížích.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse