Maliny
Poměrně velký obsah vitamínu C a E, beta karotenu, kvercetinu a anthokyanů nabízí maliny. Mají také antioxidační účinky a díky přítomnosti kyseliny gallové působí protizánětlivě, protivirově a mohou snižovat projevy alergií. Komplex vitamínů B v malinách také pozitivně působí proti stresu a migréně. Pomáhají také bojovat proti zvýšenému krevnímu tlaku a snižují množství cukru v krvi.
Ostružiny
Plané ostružiny opět ocení ti aktivnější z nás, zlepšují totiž kondici, podporují regeneraci a povzbuzují imunitu. Pomoci mohou ale i lidem, které trápí arterioskleróza, křečové žíly, hemoroidy či poruchy erekce. Obsahují i velké množství minerálů a vitamínů, především B a C, ale i kyselinu listovou, karoten, draslík, hořčík, vápník, železo a bioflavonoidy.
Brusinky
Mezi „super food“ brusinky rozhodně patří. Nejčastěji se používají především při infekcích močového měchýře, snižují ale i krevní tlak a pomáhají bojovat s parodontózou. Obsahují především vitamíny C a E, ale i vápník, hořčík, železo a draslík. Díky vysokému obsahu vlákniny je lze využít pří střevních a zažívacích potížích.