Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
15. května 2024 v 7:32
Čas čtení 0:36

Xbox a Hedepy spojí síly. Nový podcast má zlepšit duševní zdraví hráčů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Xbox a Hedepy spojí síly. Nový podcast má zlepšit duševní zdraví hráčů
Zdroj: Unsplash / Sam Pak

Květen je měsícem povědomí o duševním zdraví. K této příležitosti vznikla nová spolupráce mezi psychoterapeutickou platformou a herní společností.

Cílem videopodcastů je hlavně edukace o problémech, které jsou stále poměrně tabuizovány. Hráče mají také naučit pracovat s negativními projevy v online prostředí. To je totiž často anonymizováno a urážky či nekomfortní chování zde najdeme častěji než v běžném světě.

14. května 2024 v 13:10 Čas čtení 0:54 Válka i náklady na bydlení: Tyto problémy nejvíce trápí mladou generaci Čechů Válka i náklady na bydlení: Tyto problémy nejvíce trápí mladou generaci Čechů

„V online prostředí je vyrovnávání se s negativními projevy o něco těžší souboj, protivník totiž často nemá konkrétní podobu a je chráněn anonymitou internetu. S Xboxem chceme proto ukázat, že i herní prostředí může být bezpečným místem, je však potřeba přistupovat k němu s opatrností a v případě problému nemít strach o něm otevřeně hovořit,“ uvedl Radek Šnajdr, CMO společnosti Hedepy, jež propojuje klienty s kvalifikovanými terapeuty.

V průběhu května tak na YouTube kanálu Xboxu bude vycházet série videopodcastů. Tematicky se dotknou práce se stresem, empatie či asertivity. Rozeberou i průběh první terapie či osobnostní rozvoj. Moderování se ujme Barbara Hacsi, krátké sestřihy z epizod budou k dispozici i na instagramových účtech Xboxu a Hedepy.

Domů
Sdílet
Diskuse