Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
15. května 2024 v 13:41
Čas čtení 0:36

Umělá inteligence firmy IKEA ti pomůže navrhnout byt. Podívej se, jak na to

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Obchodní řetězec IKEA spustil v Česku nový nástroj, který pomocí umělé inteligence dokáže naplánovat interiér z pohodlí domova.

„Práce se 3D modely v reálném prostředí byla dosud výsadou především profesionálních interiérových studií. IKEA Kreativ tyto možnosti přináší v uživatelsky velmi přívětivém prostředí pro každého, a navíc přichází s řadou unikátních inovací, které celkový zážitek posouvají na novou úroveň,“ říká k novince Martina Somrová z týmu Home Furnishing and Retail Design Ikea Česká republika, Maďarsko a Slovensko. 

13. května 2024 v 12:30 Čas čtení 1:12 Samosběr jahod 2024: Víme, kde už se sbírá a kolik zaplatíš Samosběr jahod 2024: Víme, kde už se sbírá a kolik zaplatíš

Nový nástroj s názvem IKEA Kreativ využívá k rozpoznání prostor v domácnostech zákazníků a zákaznic nejmodernější technologie umělé inteligence a počítačového vidění, podobné těm, které se používají v autonomních vozech. Jednou z nich jsou neuronové sítě speciálně vytvořené pro rozpoznávání objektů a geometrie vnitřních prostor. Nástroj je k dispozici v mobilní aplikaci a na webu ikea.cz

IKEA
Zdroj: Ikea/propagační materiál

Unikátní prostředí IKEA Kreativ je určeno lidem, kteří se chystají zařizovat svůj první byt, ale také těm, kteří plánují úpravy stávajících prostor. Program umožňuje odkudkoli prozkoumávat výrobky firmy ve 3D showroomech, navrhovat vlastní prostory či vylepšovat život v domácnosti. 

IKEA
Zdroj: Ikea/propagační materiál
Domů
Sdílet
Diskuse