Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. května 2024 v 18:45
Čas čtení 1:02

MS v hokeji: Gólová kanonáda v náš prospěch. Česko porazilo Dánsko 7:4, koukni na všechny trefy týmu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
MS v hokeji: Gólová kanonáda v náš prospěch. Česko porazilo Dánsko 7:4, koukni na všechny trefy týmu
Zdroj: TASR/AP

Česko má za sebou už čtvrtý zápas na právě probíhajícím světovém šampionátu. A že bylo na co se dívat!

Čeští hokejisté se oklepali z prohry se Švýcarskem a vrátili se na vítěznou vlnu. Ve středu si poradili s výběrem Dánska, které porazili 7:4. 

Čtyři branky ve 180 sekundách

V první třetině byl český tým střelecky aktivnější, jako první se ale z gólu radovali Dánové, když Christian Wejse v 19. minutě využil přesilovou hru. Pouhých sedm vteřin před sirénou ale vstřelil vyrovnávací gól Jan Rutta.

V druhém dějství Česko uteklo na rozdíl jedné branky už ve 23. minutě, kdy přesnou střelu dánského brankáře překonal Jakub Flek. Neuběhly ani dvě minuty a Česko vedlo 3:1 zásluhou Lukáše Sedláka. Dánsko ještě v samotném závěru druhé třetiny dokázalo snížit, když se trefil Patrick Russell.

Z vedení se český tým neradoval dlouho. Na 3:3 srovnal Oscar Fisker Mølgaard, který ve 45. minutě propálil českou obranu i gólmana Lukáše Dostála. Ani na další gól se ale dlouho nečekalo a tentokrát propukli v jásot čeští fanoušci a fanynky. Národní tým dostal znovu do vedení Tomáš Kundrátek.

Gólové žně pokračovaly i ve zbytku závěrečné třetiny. Nejprve v 52. minutě upravil skóre na 5:3 pro Česko Dominik Kubalík, pro kterého navíc šlo o první trefu na letošním mistrovství. Svěřencům Radima Rulíka pak stačilo pouhých dvacet vteřin na další gól, který zařídil Matěj Stránský.

Dánsko ve stejné minutě ještě zahrozilo díky trefě Mathiase Froma, který snížil na 4:6. I na tu ale Česko našlo odpověď. Gól Ondřeje Paláta sice čelil trenérské výzvě, nakonec byl ale uznán a národní tým šel do vedení 7:4. Skóre už se nezměnilo a Česko tak ovládlo třetí zápas na světovém šampionátu, podruhé v základní hrací době.

Domů
Sdílet
Diskuse