Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
15. května 2024 v 18:05
Čas čtení 0:44

Zveřejnili video pokusu o atentát na Roberta Fica. Útočník vystřelil pětkrát

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zveřejnili video pokusu o atentát na Roberta Fica. Útočník vystřelil pětkrát
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Útočník vystřelil pětkrát.

Na sociálních sítích koluje další video s pokusem o atentát na premiéra Roberta Fica. Na záběrech je vidět premiér a útočník Juraj C. u zábradlí. Po několika vteřinách je slyšet pět výstřelů. Střelec byl okamžitě zpacifikován.

O útoku na slovenského premiéra jsme informovali v tomto článku. Redakce slovenského Refresheru celou situaci sleduje v živém přenosu.

„Identita zadrženého útočníka zůstává neznámá. Podle některých slovenských médií jím je 71letý muž z jihu Slovenska. Televize Markíza za útočníka označila spisovatele Juraje Cintulu z města Levice a uvedla, že na místo střelby přijel vlastním vozem,“ píše ČT24.

Informace o zdravotním stavu slovenského premiéra jsou nejednotné. Denník N nejprve s odkazem na několik zdrojů uvedl, že je Fico mimo ohrožení života. Slovenský úřad vlády ale hovořil o opaku. Oficiální facebooková stránka Roberta Fica pak píše o stavu ohrožujícím život předsedy vlády.

31. května 2024 v 15:30 Čas čtení 3:42 Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime

Agentura Reuters napsala, že premiér byl při vědomí, když byl přijat do nemocnice v Handlové. Jeho životní funkce lékaři stabilizovali, uvedla podle ČT24 mluvčí nemocnice.

Robert FicoRobert Ficofico
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse