Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
28. května 2024 v 13:10
Čas čtení 0:53

Eurovolby se blíží. Koho by volila zvířata?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Eurovolby se blíží. Koho by volila zvířata?
Zdroj: We Animals Media/OBRAZ - Obránci zvířat

Podle výsledků kampaně Evropa pro zvířata si nejlépe vedou Zelení a Piráti.

„Chtěli bychom vyzvat Čechy a Češky, kterým záleží na zvířatech, aby určitě přišli k volbám. Výsledky naší kampaně jim mohou pomoci se rozhodnout, koho volit,“ uvedla Romana Šonková, vedoucí CIWF Česko. Složení Evropského parlamentu v příštím volebním období bude klíčové pro další vývoj v oblasti ochrany zvířat.

28. května 2024 v 10:18 Čas čtení 0:31 Tragická nehoda na dostizích. Známá jezdkyně nepřežila nešťastný pád Tragická nehoda na dostizích. Známá jezdkyně nepřežila nešťastný pád

Osloveno bylo 45 kandidujících z devíti politických stran a uskupení s nejvyšším volebním potenciálem. Postoj mohla vyjádřit vždy první pětice z těchto subjektů. Otázky se týkaly sedmi hlavních oblastí ochrany zvířat. Nejvíce kladných postojů od jednotlivých kandidujících získaly závazky k podpoře zákazu klecových chovů, k ukončení chovu kožešinových zvířat, k postupnému ukončení pokusů na zvířatech a k lepší ochraně vodních živočichů.

„Někteří kandidující se i přesto k našim závazkům nijak nevyjádřili. Je z toho patrné, že pro ně není téma lepších podmínek pro zvířata důležité,“ upozornila Renata Ládyová z NESEHNUTÍ. Nejlépe tak skončili Zelení a Piráti, naopak Přísaha a Motoristé, Stačilo! a STAN propadli. K žádné podpoře se nepřihlásili.

„Rádi bychom upozornili na problém, který v Evropském parlamentu nastává. Politici velmi často jednají jinak, než si občané a jejich voliči přejí, a to v řadě důležitých témat,“ dodala Karolína Zapotilová ze Svobody zvířat.

Domů
Sdílet
Diskuse